Daldin
Verksamheten grundades 1960 av Giuseppe Dal Din med sin fru Lena.
Därefter arbetade deras dotter Norma, den så kallade ”Woman of the Wine” i nära samarbete med sin man Riccardo. De tog över hela produktionskedjan från vinodling till vinifiering och jäsningsprocessen för mousserande vin med hjälp av den allra bästa vinframställningstraditionen.
Idag drivs vingården av dottern Alessandra och hennes man Oscar som för vidare traditionen och kulturen från Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. DALDIN`s mousserande viner kommer från det unika territoriet med kullarna Conegliano och Valdobbiadene som idag är erkänd på UNESCO: s världsarvslista och i den charmiga staden Vidor har de sitt högkvarter. I över 60 år har engagemang och ständigt sökande efter kvalitet präglat familjen Daldins produktionsverksamhet. Passion och stolthet för vinmakarnas uråldriga konst förstärker alla Daldins mousserande viner och ger dem smak och stil av excellens.
Man bearbetar sina egna druvor och de från utvalda leverantörer för att diversifiera och identifiera områdets olika Crus enligt deras geologiska konformation. Tack vare detta arv, inte bara materiellt utan också historiskt och kulturellt, har familjen Dal Din utmärkt sig med sina egna mousserande viner på den internationella vinmarknaden.
Spumanti DALDIN har vunnit pris som historiskt företag sedan 1960 från Confartigianato Asolo Montebelluna.